В събота, 17 септември Балкан завърши наравно – 1-1, като домакин на Банско тийм. Гостите откриха резултата в 11-та минута, когато Фикиин бе оставен непокрит в наказателното поле и с точен удар елиминира вратаря на Балкан.


Нещата за домакините се влошиха в 29-та минута, когато останаха с човек по-малко. За два жълти картона, и то в рамките само на една минута, бе изгонен Денис Стефанов. Първият бе пресилен – заради нарушение в центъра на терена. А вторият бе за това, че когато трябваше да бъде сменен, напусна игрището преди съдията да е дал сигнал за смяната.


Макар и с човек по-малко, в оставалото до края време балканци надиграха своя съперник. До края на първото на два пъти удари на Павел Петков профучаха покрай гредите. В 74-та Николай Миков не усдпя да вкара от удобна позиция. В 74-та минута много активният Димитър Руйчев бе подкосен в малкото наказателно поле, реферът отсъди стопроцентовата дузпа, която бе вкарана хладнокръвно от Дейвид Йорданов. След това Балкан продължи да бъде значително по-активният отбор, но не можа да направи пълен обрат.


 В следващия 8 кръг, който е в събота, 24 септември, Балкан гостува на Пирин Гоце Делчев.