През миналата седмица сдружение „Историческа пробуда“ - клон Ботевград, е подало сигнал до кмета на община Ботевград - Иван Гавалюгов, Общински съвет Ботевград и областния управител на Софийска област – Радослав Стойчев, за окаяното състояние на общинския път между селата Трудовец и Скравена (път № SFO3063.) Става дума за отсечката от рибарниците в Трудовец до вилната зона над Скравена.


От сдружението посочват в сигнала, че в началото на отсечката, от Трудовец  в посока Скравена, дупките са запълнени с едър чакъл, тъй като от двете страни на пътя има обработваема земеделска земя. Този насип е добро временно решение за преминаването на тежката техника, която обработва земеделската продукция, но представлява реална опасност за леките автомобили. След землището на Трудовец движението по пътя става почти невъзможно дори и с велосипед, тъй като образувалите се пропадания и издадености на асфалта не позволяват свободното преминаване на всички превозни средства.


В сигнала се казва още, че сегашното състояние на пътната настилка затруднява достъпа до средновековната православна манастирска църква от XIV век – „Св. Георги“,  която е археологически паметник с национално значение.


Сдружение „Историческа пробуда“ наскоро е сигнализирало Община Ботевград за лошото състояние и на друг общински път, този от Трудовец до м. Бистрица/Поп Нако.