Вчера авторитетното издание eurobasket.com публикува обширно интервю с Микейл Хопкинс. В него авторът Miles Schmidt-Scheuber проследява седемгодишната професионална кариера в Европа на американския баскетболист, завършвайки с участието му на европейското първенство за отбора на Унгария. На клубно ниво миналия сезон той бе в италианския Реджо Емилия. В интервюто е отделено специално място и за периода, в който Хопкинс играе за Балкан и печели титлата с тима през 2019 година.


Въпрос: Ти игра в Балкан Ботевград (НБЛ България). спечелвайки титлата с 16.5 точки на мач, 9.2 борби, 2.1 асистенции, 1.1 чадъра, със стрелба за 2 точки 61.5%, от тройката 33.9%, от наказателната линия 80.4%. А във ФИБА Къп твоите показатели са 14.7 точки, 8.3 борби, 2.4 асистенции. Какво бе специалното за теб в  Балкан този сезон?


Хопкинс: В Балкан беше годината, в която при мен всичко започна да се променя. Имах чудесни съотборници, но основното нещо бе треньорът Видич. Той вярваше в мен, довери ми се и с това доверие ми позволи да играя по начин, по който исках. Именно той бе треньорът, който наистина ми позволи да покажа своята универсалност при стрелбата, дрибъла и играта на лоу пост.


Имах много прекрасни мачове в Балкан. И винаги ще обичам клуба и отбора.