Николай Грозев е един от четиримата баскетболисти от шампионския отбор на Балкан, които продължават и през предстоящия сезон. За него това е трета поредна година в Балкан.


 " Радвам се, че продължих договора си. Познавам добре обстановката, очакванията са високи. Надявам се отново да станем шампиони.


 Какво мисля за новите попълнения в отбора? Първо за чужденците, тъй като те са нови и за първи път ще играят в България. Смятам, че са добри като баскетболисти. Също така ми харесва, че са добри момчета и извън терена. Вече успяхме да се сближим, разменяме си шеги и бъзици. За българите мога да кажа, че всички се познаваме доста добре и мисля, че направихме един доста добър отбор. Ицо Захариев и Павката Иванов имат стаж и в Балкан, така че и двамата знаят каква е обстановката тук.


 Отработваме тактиката за мачовете ни следващия сезон, въпреки че още сме в началото на подготовката, но и до началото на първия ни официален мач - този за Суперкупата, не остава много време .Всеки ден вкарваме нови неща - и в нападение, и в защгита. Времето ни притиска, но трябва да се справим.


 Що се отнася до първия ни мач в Пловдив срещу ЦСКА, познаваме всички момчета, които са в техния отбор. Включително  и чужденците, тъй като и те са играли в България. Направиха доста добър отбор и затова смятам, че ще бъде интересно и на турнира в Пловдив, и по време на първенството.


 Другите отбори също правят солидна селекция. Черноморец, с който има  вероятност  да играем на турнира "Георги Христов", показа в поледните години, че привличат доста добри чужденци. Българите също са им добри. За Ямбол мога да кажа същото. Взеха твърде опитни българи, като Павката Маринов и Иван Лилов, те също ще са доста добър отбор. Така че мисля, че ни предстои доста интересно първенство.