За втора поредна година в Ботевград предстои баскетболен 3х3 турнир в памет на бившия играч и треньор на Балкан Митко Пенчев Димитров. Той ще се проведе на 1 октомври от 10:00 на площадките до зала Георги Христов. Турнирът е за мъже и младежи над 16 години.


Наградният фонд е 1600лв + Страхотни предметни награди  специалнo осигурени от А1


1-во място - 800 лв + 4 телефона Xiaomi Redmi 9A


2-ро място - 500 лв + Висококачествени слушалки


3-то място - 300 лв.


Турнирът носи името "Димитър Димитров - Лъвско сърце". Такова, каквото носеше Митко през всичките години, в които е част от баскетболната игра. Митко Пенчев си отиде от този свят на 15 август 2018 година след тежко забоялване.


Митко Димитров израства в баскетболната школа на Балкан Ботевград. С подрастващите формации става два пъти шампион на България и още 17-годишен е включен в мъжкия тим на Балкан. Баскетболните му качества и сърцатата му игра са забелязани от ямболския треньор Иван Чолаков, който го привлича в града край Тунджа. Димитров бързо се налага като основен играч, градацията му с ямболския тим в шестте години е възходяща, за да се стигне до спечелването на шампионската титла през сезона 2001-2002 година.Завръща се в родния Балкан, където носи и капитанската лента. След това за кратко преминава във варненския Черно море. След четири сезона за Балкан той преустановява кариерата си като играч през 2007 година. Не спира с баскетбола - продължава като треньор, предавайки баскетболните си умения и изключителния си дух на момчетата от школата на Балкан. И под негово ръководство кадетите стават шампиони на България през 2012 година.


Може да се запишете за участие в турнира ТУК. Таксата за един човек е 10 лв.