Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов пое вината за загубата от Балкан, която бе трета за отбора му в НБЛ. Наставникът бе изгонен в началото на второто полувреме, а ето какво сподели той след срещата пред BGbasket.com:


Не е реалната разлика, но си изпуснах нервите. Оставих отбора без главен треньор и една от основните причини е това. Моя е вината за загубата. В интерес на истината и нямаме сили да издържим цял мач. Имаме няколко класни играчи, които се изморяват и не можем да поддържаме темпото, на което играят по-добрите отбори.


 Грешките са доста. Една от основните цели на разбора, беше да намалим грешките. Ние във всеки мач играем с над 20, което е недопустимо за отбор в лигата и всеки път получаваме около 25-30 точки от наши грешки. Това ни е един от основните проблеми, които трябва да оправяме.


 Не мисля, че е само до младостта, защото днес само Момчи от младите момчета е играл. Не е в младостта, а в индивидуалните качества на играчите.


 Ние нямаме възможност да правим никакви промени. Не сме финансово стабилни и това е съставът, с който ще работим. Тежко ни е, но няма какво да направим. Работим и се борим с трудностите.


 Направили сме си някакъв план в Балканската лига да ползваме повече младите играчи, защото те имат потенциал и те ще са бъдещето на този отбор. Ние сме в такъв период, в който трябва да им даваме шанс и да изградим нещо за в бъдеще.


 Мисля, че до третата част не стояхме лошо. Мисля, че до почивката даже играхме по-добре, изпуснахме някои отворени стрелби, просто нямаме достатъчната класа на играчите, което е видимо. Надявам се с Черноморец да изглеждаме по-добре.“