Тони Дечев, треньор на Балкан: "Разочароващ мач с оглед защитата на нашия отбор. След доброто начало нищо не предвещаваше катастрофата, която се случи във вторите десет минути н мача. Не мога още да си обаясна дали някои хора разбират какво си говорим на разбора, на видеоанализите. Концентрацията е под всякаква критика, мислехме, че мачът е свършил.  Такава втора част, която направихме, е недопустима, а ние го правим вече в няколко поредни мача.


Надявам се с тези мачове, които имаме в цикъл сряда-събота, до края на декември, когато имаме по-малко мачове, да се съберем и да потренираме по-сериозно, защото е недопустимо това. Независимо срещу кой отбор. Не подценяваме отбора на Варна. Той започна много добре, вкарват средно по 86 точки, днес вкараха също толкова. А нашата основна задача бе да ги ограничим. Но нямаше никаква отговорност, най-вече във фаза защита.


Това е недопустимо за ншия отбор, за претенциите, които имаме. А и за мен, естествен, защото з също съм част от този отбор. За съжаление ние все още не можем да намерим това редуване на добри и лоши моменти, получават се огромни амплитуди.


 


Павлин Иванов, Балкан: Ние очаквахме тежък мач, тъй като след загубата в Европа бе неизбежно малко да паднем духом. Важното е, че взехме този мач - дали с лоша или добра игра, няма значение. Но отсега нататък трябва да започмеч да подобряваме играта си - и в нападение, и в защита, въобще във всичко. Започнамхе много добре, но може би си повярвахме, че сме ги победили. А този треньор, който е начело на тима, просто промени облика на тима.


Кирил  Болшаков, треньор на Черно море Тича: Поздравления за Балкан. Вкараха много точки през второ полувреме. Ние се опитахме дза се противопоставим, но с шест-седем играчи, с които разполагахме, не можахме. Борихме се до края, но крайният резултат е красноречив.


Михаил Молдов, Черно море: Показахме всичко добро - като енергия и възможности, което за момента можем да демонстрираме. Аз вярвам, че във всяка тренировка, вев всеки мач по-нататък ще покажем още по-добри резултати. С абсолютно всеки отбор излизаме да играем за победа. Не се притестняваме срещу който и да излезем и се стремим да покажем най-доброто.