При отлична организация се проведе третото издание на международния шахматен турнир „Купа Ботевград“. В надпреварата участваха 58 шахматисти от България, Украйна и Германия. Турнирът бе организиран от шахматните клубове „Балканъ“ и „Ан-Пасан“. Дисциплината бе ускорен шах с време 15 минути, кръговете - седем.


Победител стана ФИДЕ майстор Георги Филев (6 точки), от ЦСКА - София. Втори се класира Симеон Трендафилов с 5,5 точки, също от ЦСКА – София. На трето място е Боил Банов с 5,5 точки, клуб „Ан-Пасан“.


Борбата бе оспорвана до последния кръг. В надпреварата взеха участие и 12 ботевградчани. Най-добре от тях се представи Петър Зарков, който отскоро живее в Ботевград. Той завоюва 5 точки. Силна игра показа и Станко Алексиев, който спечели приза за най-добре представил се участник в категория над 65 години. Той завърши с 4,5 точки.


С две победи се поздрави и младата надежда на шахматен клуб „Балканъ“ Симеон Владимиров, на 10 години.


Участниците в турнира благодариха за предоставените прекрасни условия за игра. Турнирът бе закрит от Константин Лазаров и от ботевградските гросмайстори Владимир Димитров и Георги Павлов.


КРАЙНО КЛАСИРАНЕ