Днес се проведе четвъртото издание на турнира по ускорен шах за „Купа Ботевград“.  Състезанието се организира от Шахматен клуб „Балканъ“. В него участваха 58 състезатели от цялата страна и за първи път от чужбина. Купата спечели Мирослав Милчев от Видин, на второ място е Павел Янев от Варна, а на трето Георги Филев от Варна.


Екатерина Първолеску от Румъния, която е международен майстор, стана седма в състезанието.

Най-доброто представяне от ботевградските състезатели постигна Борислав Христов, който зае 9-то място. Сред жените първа бе Богдана Дикова от ШК „Балканъ“, при децата до 18 години – Симеон Владимиров от ШК „Балканъ“.

Наградите на победителите бяха връчени от народния представител Марин Маринов.

„Състезанието премина при много голям интерес. Наложи се последните заявки за участие да ги отклоним, тъй като капацитетът на залата е 58 души - сподели треньорът на ШК „Балканъ“ Галин Иванов. -За следващото издание трябва да помислим за по-голяма зала, тъй като турнирът вече е познат, става традиционен и има интерес от цялата страна“ – допълни той.

Всички участници получиха подаръци от ОП „Туризъм“. А гросмайстор Владимир Иванов  получи едногодишен безплатен абонамент за интернет от „Атлантис  Нет“.