Две фирми – „План студио“ ЕООД и „Национален център за териториално развитие“ ЕАД, са подали оферти за участие в обществената поръчка на Община Ботевград с наименование: „Изработване на проект за подробен устройствен план – план за регулация, съгласно чл. 110, ал. 1, т. 2 с прилагане на чл. 16 от ЗУТ за част от територията на жилищен комплекс „Юг“, гр. Ботевград с неприложена първа регулация по предходен устройствен план“. Става дума за долната част на бившето ТКЗС.


Обществената поръчка бе обявена на 22 декември 2022 г., като срока за подаване на документи изтече на 9 януари.


Ценовите предложения на двете фирми са: „План студио“ ЕООД - 49 980,10 лв. без ДДС; "Национален център за териториално развитие“ ЕАД - 65 800,00 лв. без ДДС. A прогнозна стойност на поръчката е 69 990,00 лв. без ДДС.


С изработването на проекта се цели да се променени уличната мрежа на територията, предмет на проекта (неприложената регулация), като тя бъде съобразена със съществуващите пътни артерии, които свързват тази територията с останалата част на града; да бъдат предвидени нови УПИ за всички възстановени и невъзстановени поземлени имоти на територията, предмет на проекта с предназначения съобразени с предвиждането на зоната за жилищно застрояване.


Чрез изпълнението на предвидените дейности Община Ботевград има намерение да създаде по-добър стандарт на живот и работа в градската среда е необходимо осигуряването на качествена техническа и транспортна инфраструктура, както и обезпечаване на територията с необходимите терени за обществено обслужване, паркинги и озеленяване, което трябва да се реши с проекто-плана.


Срокът за изпълнение е до 180 календарни дни.