Етропал, което е част от структурата на "Еврохолд България", отчита спад на печалбата и лек ръст на приходите за деветмесечието, сочат неконсолидираните данни от отчета. Дружеството е приключило септември с положителен финансов резултат от 42 хил. лв., спрямо 903 хил. лв. година по-рано. Увеличението на приходите от продажби възлиза на 3 на сто до 10.1 млн. лв, съобщи вестник “Дневник”.

От компанията поясняват, че по-малкият ръст на постъпленията се дължи на изпълнената наполовина поръчка по договор със здравното министерство. Останалата половина от нея ще бъде довършена през последното тримесечие на тази година.

Забавеното изпълнение на договора е една от причините за понижението на нетната печалба. Другата причина е увеличението на оперативните разходи с 13% до 9.5 млн. лв. От "Етропал" поясняват, че ръстът е най-вече заради повишените разходи за заплати и осигуровки. През тази година компанията е назначила 60 души заради изпълнението на договора с германската "Ковиден". Друга причина са повишените цени на материалите.