БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ


организира кампания за материални дарения в помощ на пострадалите от


земетресението в Турция и Сирия „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед - Етрополе" и Клуб „Спорт и здраве - Етрополе" се присъединяват към кампанията на БЧК


Земетресенията в Турция и Сирия причиниха смъртта на хиляди хора, а много други бяха ранени и останаха без дом. И този път сме съпричастни с пострадалите.


Обръщаме се към Вас с призив, който има желание да помогне, може да се вклю¬чи в кампанията на Българския Червен кръст за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите.


В момента пострадалите имат най-голяма нужда от:


- нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки;


- ново спално бельо;


- нови топли завивки;


- хигиенни материали (за лична хигиена);


В случай че имате възможност и желание да подкрепите кампанията, както с изброени¬те по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си, със: семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии. Срок за предаване на даренията до края на работния ден на 14 февруари (вторник).


За удобство на живущите на територията на общ. Етрополе, материалните даре¬ния могат да се оставят в офиса на двете сдружения, на адрес: гр. Етрополе, бул. „Руски" 94, от 9:00 ч. до 17:30 ч, всеки делничен ден. След като се съберат всички материални дарения, те ще бъдат транспортирани организирано до базата на БЧК.


Ако желаете да дарите парични средства, информираме Ви, че Българският Червен кръст откри и специална банкова сметка в лева за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия: IBAN:BG64UNCR76301078660913


За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия.


Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв.,


само и единствено от лични телефонни номера, на кратък номер 1466 към всички


мобилни оператори.