Пореден скандал заради листите разтресе "Продължаваме промяната". Едно от знаковите лица на партията - Александър Дунчев, обяви във фейсбук с гневен пост, че структурата в София област, не приема водачът при тях да е от "Демократична България".
Ето какво написа Дунчев във фейсбук:
"Атанас Русев разбуни духовете и повдигна въпроси за изборите, които се надявах да сметем под масата, за да вървим напред без много шум. Но е прав. Има решение на ИС на ПП водачът за София област да бъде вече от ДБ. Fair enough. Но за съжаление това решение и начинът, по който е взето, бе възприет от екипа на ПП в София област като измяна, с която не могат да продължат поради загуба на доверие. И се наложи да избирам: екипът или решението на ИС. Не беше трудно... Вие кое бихте избрали?"
От поста му обаче не става ясно дали напуска партията. Потърсен от "24 часа", Дунчев не отговори на мобилния си телефон.
На миналите избори Дунчев бе водач на листата на ПП в София област.
Дунчев бе начело на Изпълнителна агенция по горите по време на първия служебен кабинет на Стефан Янев през 2021 г. Докато заема поста само за четири месеца спомага за разкриването на най-болните проблеми с опазването на българските гори и дивеч, предприема редица мерки за повишаване на прозрачността и публичното участие при контрола в горите.
Очакванията бяха Дунчев да заеме същия пост и по време на управлението на кабинета на Кирил Петков, но тогава Министерството на земеделието и горите бе дадено на БСП. А Дунчев поведе битка срещу кадруването на социалистите в сектора.