На 20.02.2023 г., в конферентната зала на комплекс „Етрополия“ се проведе една незабравима среща.


По покана на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“ гост в града ни беше един от най-известните представители на журналистическата гилдия в България, Георги Тошев. Телевизионен водещ в научнопопулярната поредица по bTV, „НепознатиТе“, но проектът, който му носи най-голяма популярност е предаването „Другата България“, намерил продължение в друг негов проект, „Децата на другата България“. Автор е на поредица биографични книги за знакови лица в българския театър и кино, както и на филма за незабравимата четворка от ABBA. Той е журналист, пътешественик, разказвач на истории и биограф. 


Георги Тошев дойде при нас, за да ни представи новото, допълнено издание на книгата си за Георги Парцалев, „Хамлет от град Левски“, първият безпристрастен разказ за легендарния комик, за неговите сбъднати и попарени мечти, за единствената му голяма любов и за неповторимото му чувство за хумор.


Гостите имаха възможността да изгледат и филма „Рицарят на смеха“, разказ с любопитни факти за живота на един от най-обичаните български актьори.


Аудиторията си припомни емблематични филми с участието на вечния Парцалев. Както каза и самият Георги Тошев, в живота и културата има незабравими и незаменими хора, забележителни актьори, които благодарение на таланта си успяха да кажат нещо повече на публиката. 


Георги Тошев благодари на председателя на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“, инж. Владимир Александров, за поканата и за инициативите, които сдружението осъществява, в полза на обществеността.


От своя страна, Владимир Александров изрази задоволство от факта, че имахме възможност да се срещнем и разговаряме с един живописен, енергичен и позитивен човек, като Георги Тошев. Благодари му и за възможността младите хора да могат да познават легендите в българската култура, имайки достъп до филмите и книгите, които твори.


Екипът на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“ благодари на Галя Бончева за съдействието да реализираме тази ползотворна среща и на гостите в залата, за това, че уважиха нашата покана!


 


Текст: Клуб на миньора и минното дело


Снимки: Христо Христов