Между 300 и 400 хил. лв. са задигнати от инкасо автомобила във Враца. Това стана ясно на съвместен брифинг на прокуратурата и полицията по-рано днес.


Припомняме, че обирът бе извършен около 11 часа днес.


Инкасо автомобилът спрял пред магазин „Лидл“ в 10.45 часа. Двамата служители на фирма СОТ 161 слезли от него и влезли в обекта, за да извършат инкасо дейността. Излизайки от хипермаркета видели, че една от ключалките на буса е взломена или отключена и установили, че е задигната огромна сума пари от служебния автомобил.


Двамата мъже се обадили първо на отговорника на фирма СОТ 161, който пристигнал на мястото. Едва след около 30 минути - в 11:27 часа, бил подаден сигнал за обира и на спешния телефон 112.


Веднага на адреса пристигнали екипи на полицията, които отцепили района и започнали оперативно-издирвателните действия, а градът бе поставен под обсада.


Криминалистите са установили, че е преодоляна преграда, след което чувалите с парите, които са само на врачански фирми, са били извадени от автомобила, а крадците изчезнали с тях.


От полицията и прокуратурата заявиха, че и в момента на мястото тече оглед. Разпитват се свидетели и се проверяват камери от обекта. Видеонаблюдение на самия паркинг обаче няма.


„Към момента се работи по всички версии, но няма конкретен заподоздрян. Грешката на инкасо служителите е, че автомобилът е оставен без надзор, тъй като по правилник в него трябва да има поне един човек и  двигателят му да не се гаси“, категоричен е директорът на ОД на МВР-Враца ст. комисар Цветко Нинов.