„Многократно през години съм получавал сигнали от жители на Скравена за опасното пресичане на главния път Е-79 между центъра на селото и Паланката.  Инцидентите са  много, последният смъртен случай е отпреди половин година.  Всеки ден главния път пресичат десетки жители на селото, в това число деца, които отиват на училище и възрастни хора, които се придвижват трудно. Въпросът за обезопасяването на пешеходните пътеки съм поставял многократно като общински съветник. По мое предложение преди няколко месеца общината монтира осветление на най-натовареното кръстовище. Но тъй като пътят е републикански, потърсих съдействие от неправителствената организация  Европейски център за транспортни политики. С Диана Русинова от центъра успяхме да повдигнем въпроса пред АПИ. Резултатът е, че седмица след участието ни в предавания по национални и местни медии, АПИ боядисаха пешеходната пътека и тя сега е една, а не като  абсурдната ситуация доскоро - две пътеки една до друга, но избелели. Европейският център за транспортни политики подариха пътните знаци и те вече са монтирани – става дума за знаци, ограничаващи скоростта до 30 км/ч и предупреждаващи, че има пешеходна пътека” – заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ Дамян Маринов.


Това обаче са минималните изисквания за обезопасяване на участъка. Експерти обмислят да внесат предложение  в АПИ на главния път в участъка на Скравена да се монтират разделителни колчета като в Кресненското дефиле, които правят невъзможно изпреварването.


„Надяваме се скоро целият трафик да бъде изнесен по скоростния път Ботевград-Мездра, който заобикаля селото, но така или иначе този път ще продължи да се ползва и хората ще продължават да го пресичат. Затова безопасността им остава на първо място и аз ще продължавам да стоя зад исканията на хората. А те настояват на мястото  МВР да  монтират и камери за виденаблюдение на скоростта, както и да има засилено полицейско присъствие” – допълва още Дамян Маринов.


ГЕРБ е номер 2  в бюлетината,  а ботевградчанинът Дамян Маринов е трети в листата.
 


Купуването и продаването на гласове е престъпление!