Отпадането на рестрикциите и отшумяването на пандемията от COVID-19 дадоха положително отражение върху посещаемостта на туристически обекти в община Ботевград. Общият брой реализирани нощувки за 2022 година в общинската почивна база “Боженишки Урвич“ е 1 108, отчитат от ОП “Туризъм“. Приходите от нощувки, консумацията на храни и напитки, от сувенири и ползване на открития басейн в базата възлизат общо на 76 755 лева.


За ръста на реализираните нощувки и приходите в обекта допринасят подобрените условия, както и качеството на обслужване, се посочва в докладната на общинското предприятие до местния парламент. През миналата година отново започна да функционира открития плувен басейн. През летните месеци, освен от готите на хотела, басейнът е ползван от 200 външни посетители.


В рамките на миналата година за нуждите на почивната база са закупени 18 броя LCD телевизора, с които са подменени старите с кинескоп. В ресторанта е монтиран нов колонен климатик. Закупени са и пет енергоспестяващи отоплителни тела тип “конвектор“. На терасите на втория етаж са поставени комарници.


През 2022 год. в базата са проведени десетки семейни и фирмени тържества, обучителни семинари, лагери на спортни клубове. Настанени са участници, гостуващи във фолклорен събор “Боженишки Урвич“, организатори и участници в “Приключенски многобой“, форум “Коренът“, фестивал Animal Project.


Поддържа се профил на общинската база във фейсбук. Обновен е и интерфейсът на сайта www.bojenica.botevgrad.bg. Информацията в него се актуализира спрямо настъпващите промени в условията за ползване на обекта.


Освен обезпечаване престоя на групи, в обекта се извършва обслужване на туристи и местни жители, посещаващи средновековната крепост “Боженишки Урвич“ и Урвишка поляна. На разположение на посетителите са тематични сувенири и разнообразни рекламно-информационни материали, изработени от екипа на Туристическия информационен център в Ботевград.