Районът на средновековната крепост Боженишки Урвич е едно от най-привлекателните места в община Ботевград както за местните жители, така и за туристи. На Урвишка поляна, намираща се в подножието на крепостта ежегодно се провежда едно от най-мащабните събития в общината – фолклорен събор и традиционен празник на село Боженица. 


През последните години Урвишка поляна се утвърди и като предпочитано място за провеждане на Форум “Коренът“, чиято основна идея е да обедини българи, живеещи извън пределите на страната. В рамките на събитието се организират беседи, свързани с историята, ценностите и традициите на нашия народ.


През пролетните и летните месеци, местността предлага чудесни условия за различни прояви, достъпни за широк кръг от хора, като тиймбилдинг,  фирмени тържества, сватби, занимания за деца и други. Това са мотивите в докладната, с която общинското ръководство поиска от местния парламент да даде съгласие за одобряване от главния архитект на схема за обособяване на терен, който ще бъде отдаван за провеждане на публични събития. Проектът на решение беше приет с 26 гласа “за“ и 1 “въздържал се“.