Футболистите на Балкан постигнаха победа в първото си гостуване в първата десетка на Югазападната трета лига. Днес те спечелиха мача си срещу ОФК Костинброд с 1-0. Автор на единствения гол в срещата бе Павел Петков, който направи самостоятелна акция и не можа да бъде удържан от домакините.


Балканци вкараха гол още във 2-та минута чрез Калоян Бонев. Той обаче бе отменен от рефера със странно решение. Успехът на Балкан можеше да бъде още по-изразителен, но играчите нямаха късмет при някои ситуации.


"Много силен мач на нашия отбор - каза треньорът иван Редовски. - През целия мач защитата ни не позволи на съперника да стигне до нито едно голово положение".


В другите мачове от днес: Кюстендил - Чавдар Етрополе 2-0, Вихрен - Банско 2-0, Септември Симитли - Сливнишки герой 0-1, срещата Марек - ЦСКА II е отложена за 31 март.


Балкан се изкачи с едно място по-нагоре - вече е седми с 11 точки, с колкото са шестият Банско и осмият Сливнишки герой.


Следващият мач на Балкан ще бъде в събота, 8 април, когато от 17.00 ч. е домакин на Вихрен. Преди това двата тима ще се срещнат в зоналния финал за Купата на АФЛ. Той ще бъде в сряда, 29 март от 15.00 ч. на стадиона в Драгалевци.