С изложбата на Георги Младенов, която бе открита снощи в Историческия музей, завърши тазгодишното издание на Мартенските
дни на изкуствата в Ботевград.


Картините, показани в изложбата, са от всички периоди на твореца, а концепцията за представянето им е на изкуствоведа д-р Ина Василева. „Наследството от произведения на Георги Младенов е от изключителна важност за културния живот на Ботевград. Град, който се явява пристан на художника, последните двадесет години от неговия живот. В изложбата е отразен зрелият период от изкуството му, който несъмнено е най-любопитен и изпълнен с най-дълбоко съдържание и художествена стойност. Ботевград и неговата общественост трябва да се гордее с това наследство. Георги Младенов, чийто живот светеше ярко и осмисляше скромно големите теми, които го вълнуваха, остава жив чрез изкуството и приятелите му” – заяви тя .


На откриването на изложбата бе излъчено и кратко видео, на което Георги Младенов споделя своите мисли за изкуството и живота. В него той цитира и един от любимите си философи - Марк Аврелий, който казва: „Много малко е необходимо, за да имате щастлив живот; всичко е вътре във вас, в начина ви на мислене.
Когато се събудите сутрин, помислете каква ценна привилегия е да сте жив - да дишате, да мислите, да се радвате, да обичате.
Душата става оцветена с багрите на своите мисли”.



.






 


.