Както съобщихме по-рано днес, на територията, обслужвана от ОДМВР-София, се провежда специализирана полицейска операция за превенция на нарушенията на изборното законодателство. Паралелно с това полицейските действия са насочени и към противодействие на конвенционалната престъпност, стабилизиране на средата за сигурност, осигуряване на добър обществен ред и пътна безопасност. В операцията участват служители на областната дирекция и 11-те районни управления в състава й съвместно с екипи на жандармерията. Обект на контрол са лица, моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти, заложни къщи и др. Извършват се активни проверки по придобита информация за подготвяни престъпления против политическите права на гражданите.


Междинни резултати:


До 13 часа са проверени общо 434 лица и 326 МПС. Задържани са 22 души. Общият брой съставени актове и фишове за различни констатирани нарушения е 77. Съставени и връчени са 25 предупредителни протокола по ЗМВР. Профилактирани са 55 оперативно интересни лица. Инспектирани са 10 пункта за черни и цветни метали, 13 заложни къщи, 6 автоморги, 17 питейни заведения и 32 търговски обекта.


В РУ - Ботевград е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339 от НК. При извършена проверка на частен адрес в с. Трудовец е установено незаконно притежаване на оръжия. Собственикът е задържан за срок до 24 часа.