Днес, 29.03.2023 г. беше официалното  откриване на обновената кафе-зона за релакс към „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“. 


В нея настоящите и пенсионирани служители на „Елаците-Мед“ АД   ще имат възможност да правят своите срещи на чаша ароматно кафе или чай, да изиграят партия шах или табла, да обменят идеи и да споделят мисли и спомени в приятна атмосфера. 


По стар български обичай, гостите бяха посрещнати с питка и мед, от възпитаници на ДГ „Звънче“.


 Събитието уважиха инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на „Елаците-Мед“ АД, инж. Ивайло Николов,  директор Рудодобивен комплекс, които приветстваха начинанието и подкрепиха идеята хората от рудника да имат своето специално място.  Те отправиха своите сърдечни пожелания към ръководството на Сдружението за здраве и енергия, за  да продължават да бъдат все така активни в организирането на нови, интересни събития за жителите на града. 


На празника присъстваха и членове на Учредителния и Управителния съвети на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“ и Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“, както и служители на минното предприятие. Първите гости на Клуба получиха и своите посетителски карти за достъп до кафе-зоната. 


Тържествен водосвет за новото начинание отслужи Отец Емил, човекът, който възроди Етрополския манастир „Света Троица“. 


Инж. Владимир Александров поднесе своята благодарност към ръководството на „Елаците-Мед“ АД за подкрепата, която оказват и към присъстващите бивши служители, за тяхната всеотдайност и годините труд на рудника. Той лично връчи и първите три посетителски карти, с пожелание за много приятни и ползотворни мигове в специалното място на обновената кафе-зона за релакс.