Изпитвам безкраен респект към жителите на община Ботевград и бих ги призовал да гласуват на 2 април с бюлетина номер 1. Това каза кандидатът за народен представител от Коалиция „БСП за България“ Иван Ченчев, който е водач в 26 МИР, в интервюто си за Кабелна телевизия-Ботевград.


Според него дълг на всеки гражданин е да гласува, защото чрез упражняване правото си на глас показва какво иска да се случи в политическия живот на страната, а и респективно и на самия него – да си осигури по-добри условия за  живот, повече доходи, повече социални мерки. „Нека всеки българин да прецени посоката на бъдещето си – от едната страна са евроатлантическите ценности – гласуване на оръжия за Украйна и приемане на еврото, а от другата алтернативата е БСП – повече социални мерки  за младите хора и за възрастните. Ние не делим хората на млади и стари“, подчерта кандидатът за народен представител.


Какво ще направи БСП, за да спре галопиращите цени в магазините? На този въпрос Иван Ченчев припомни, че БСП е внесла преди две години Закон срещу спекулата в парламента, а от една година иска таван на цените. „Първото нещо, което ще направим веднага след Великден в Народното събрание, е да внесем предложение за подкрепа на българите в тази посока“. По думите му БСП само с 24 депутата в 48-то Народно събрание е успяла да прокара идеите си за безплатни учебници за ученици до 12 клас, еднократната помощ за деца от 1 до 4 клас в началото на учебната година, безплатните детски градини и т.н. “Вместо 3 милиарда лева за самолети, ние искаме тези пари да останат за населението и българската икономика“.


За всички изпълнени обещания на БСП и за предизборните приоритети на партията, можете да научите от видеоматериала.