За поредна година Община Ботевград ще подкрепи доброволческа инициатива на местните жители от ромски произход, с която да бъде отбелязан техният празник – 8-ми април.  


В близост до ромския квартал на село Литаково доброволци ще почистят образувалото се незаконно сметище със съдействието на РОМАКТ и МАГ – Ботевград. На негово място Община Ботевград ще финансира изграждането на детска площадка. Припомняме, че миналата година такава инициатива беше осъществена в село Врачеш, а  местните роми са заявили своето желание това доброволчество да продължи и занапред. 


По повод Международния ден на ромите от 18:00 часа в големия салон на НЧ „Светлина 1900“ – село Литаково, по покана на Община Ботевград, ще гостува актрисата Наталия Цекова, която ще представи своя моноспектакъл „Вкусът на живота“. Негови автори са Здрава Каменова и Светльо Томов. Сюжетът на представлението проследява преживяванията и емоциите на един главен готвач в реномиран ресторант в България, който уж е от Куба, но всъщност е… местен и трябва да скрие произхода си на всяка цена.