Катастрофа между 3 ТИР-а затвори международния път Е-79 между Мездра и Ботевград, видя репортер на агенция BulNews.


Пътният инцидент е станал преди минути край Ребърково, малко преди „Турския завой“, на дупката, която се намира в новия участък в посока Враца.


Пловдивски ТИР „Волво“ и бургаски „ДАФ“ пътували към „Дунав мост 2“, когато заради големия трап шофьорът на първия камион намалил рязко скоростта и в него се ударил бургаският. В това време в обратна посока се движил ТИР „МАН“ с хърватска регистрация, водачът на който не успял да избегне удара с останалите две машини и последвал тежък сблъсък между трите камиона.


Веднага след инцидента на мястото на катастрофата пристигнали линейка, пожарна и екип на полицията. За щастие вследствие на произшествието няма пострадали хора. В бургаския ТИР се е возила млада жена, която е прегледа на място от спешните медици, които са констатирали, че се е отървала с леки наранявания.


Заради инцидента са се образували километрични опашки от чакащи и в двете посоки. На разклона за Ребърково пътуващите за София се отклоняват през Искърското дефиле, а движещите се към Враца изчакват на място


По първоначална прогноза през следващите минимум два часа пътя ще е затворен.


Заради голямата дупка преди няколко месеца врачански зърновоз изхвърли гръцки ТИР, който падна в пропаст край пътя и вече повече от 6 месеца трапът тормози шофьорите по международния път Е-79 между Мездра и Ботевград.