Двама баскетболисти на "Балкан" завършиха с дабъл-дабъл мача срещу "Дунав" Русе, в който "зелените" победиха с 53 точки разлика - 109-56. Най-резултатен в мача бе Мартин Хорозов, който реализира 26 точки и овладя 13 топки под двата коша. Пловдивчанинът, който дойде в "Балкан" от "Тунджа", е с най-висок коефициент на полезно действие - 41. Той подаде и 5 завършващи паса към своите съотборници, отне 3 топки и заби един чадър, за две точки вкара 9 пъти от 13 опита. Всичко това само за 30 минути игра, след като влезе като резерва.


Атанас Радев е втори по коефициент - 30. Той вкара 23 точки, сграбчи 12 борби и направи два чадъра за 31 минути, които престоя на игралното поле.


С цели 9 асистенции се отличи Ценко Наков. Гардът завърши със 7 точки, има също и  6 борби, пресече три паса.


Срещу "Дунав" Кирил Райков вкара 19 точки от различни позиции - на бърза атака, от средно и далечно разстояние.


Отборът на "Балкан" има 50 процента успеваемост при стрелбата от тройката - 15 точни от общо 30 опита. Най-точен зад линията за 3 точки бе Мартин Маринов, който вкара цели 5 пъти при 9-те си стрелби.


Първи точки в официален мач за мъжкия тим вкара Венцислав Стоев, който все още е в кадетска възраст и през лятото бе в състава на националния отбор на България за европейския шампионат - дивизия Б, в Сараево.