Ивко Ивков, Спартак: Според мен се получи нелош мач.  И двата отбора направиха доста грешки, по-малко обаче се оказаха тези на Балкан. И затова ни победиха. Надявам се играта да се е харесала на хората в Ботевград. Мачът нямаше значение, но само за класирането. Иначе всеки мач е със значение, особено когато искаш да влезеш в плейофите с победа. Според мен отборът ни има настроение за плейофите. Мисля, че шансовете ни с Черноморец са равни. Вече се чувствам по-добре след проблемите, които имах и заради които пропуснах няколко мача. Чувствам се напълно възстановен, но не и напълно готов за игра.


Любомир Минчев, треньор на Спартак: Не ни достигнаха много неща. Ако в началото бяхме равностойни и имахме някои по-добри неща в нападение, то през второто полувреме играхме доста по-зле и с доста повече грешки. Отделно здравословният проблем със Седариан Рейнс, който се контузи. Взе още не знам какво е състоянието му. Но не искам да се опраддавам. Не съм доволен като цяло от играта ни - нито в нападение, нито в защита. Цял сезон се опитваме да изчистваме нещата, които ни пречат, за два-три дни преди плейофите просто не може да стане. Има определен проблем, тъй като на някои играчи им се наложи да играят на непривични за тях позиции. За плейофите - няма съперник, който да не е непреодолим. Непреодолим съперник е само Чикаго Булс.


 


Николай Грозев, Балкан: Смятам, че успехът в днешния мач ни бе доста необходима, за да влезем в плейофите с победа и по този начин да привлечем още публика в залата. Беше важно да победим, тъй като Спартак са доста добър отбор, както го показаха и в последните мачоме - срещу всички играха равностойно. Споредн мен определящо за победата бе това, че вкарахме повече точки от бърза атака, кито в другите мачове го нямаше и днес успяхме да го направим. Съперникът ни на четвъртфинала - Берое, е непредсказуем отбор. Имат доста чужденци, съвсем скоро ни победиха тук в Ботевград. И не трябва да им позволяваме да се разиграят.


 


Петър Златанович, треньор на Балкан: Важно бе да завършим с победа редовния сезон. Това впрочем се отнася за всички отбори. Важното бе за самочувствието, за добрата атмосфера. Въпреки че мачът нямаше значение и за нас, и за тях, все пак съм доволен от победата. За плейофите на линия ще бъдат както Митко Димитров, така и Илиян Пищиков, които не играха днес. На Митко бе дадена почивка, Илиян има определени проблеми с глезена. Но и двамата ще бъдат готови за плейофната серия. Съвсем скоро Берое ни победи тук, в Ботевград. Сега, като завърши редовния сезон, може би стана добре, че стана така, за да можем да се подготвим по-лесно.