Александър Янев отправи сериозни критики към Българската федерация по баскетбол и НБЛ. Причината е програмата за първия кръг от плейофите в лигата. Както знаем, първите и вторите мачове от четвъртфиналите се изиграха в един ден и стартираха в един час, което затрудни феновете. Един от лидерите на Рилски спортист нарече идеята „гениална“.


 Освен това бившият национал обърна внимание и на полуфиналната серия между Балкан Ботевград и ЦСКА. Според крилото феновете на „зелените“ ще бъдат сериозно ощетени от гледна точка на техния брой в третия и евентуално четвъртия мач, които по програма ще се изиграят в зала „ЦСКА“.


 Той качи стори в Instgagram, където изказа своето разочарование.


„Едно „ГОЛЯМО БРАВО“ на Българската федерация по баскетбол. Развивате българския баскетбол великолепно! Тази игра е за феновете и за децата, които искаме да мотивираме, а не за нечии интереси. Господата от БФБ, знаете ли колко фенове на Балкан има, когато отборът гостува на полуфинали и финали? А знаете ли колко ще има сега благодарение на вас? 45 души!!! Едно „ГОЛЯМО БРАВО“.


 


„Нека да мотивираме децата да спортуват. Нека да накараме хората да се върнат в залите. Нека тази игра да бъде за феновете ни. Браво на БФБ за правилното развитие на българския баскетбол. БФБ, да ви кажа „ГОЛЯМО БРАВО“ и на гениалната идея четвъртфиналите да са в един ден. От осем само два излъчвани по телевизията. Ще предложим на Евролигата другият сезон да направи същия формат“, гласеше постът на Янев.