Международният ден на детето – 1-ви юни ще бъде отбелязван с редица инициативи, организирани от Община Ботевград, Център за обществена подкрепа – ЦОП, Център за подкрепа на личностно развитие – ЦПЛР и Исторически музей – Ботевград. 


В четвъртък от 10:00 часа на площад „Освобождение” специални гости на Ботевград ще бъдат аниматорите от парти агенция „Кинето Фън“, които ще забавляват малчуганите с танци, песни и тематични игри. В програмата е предвиден кът за рисуване и декориране на лица. 


В 11:30 часа празникът продължава в Исторически музей – Ботевград, където ще се проведат творчески ателиета за изрисуване на керамични съдове.


В 17:00 часа на площад „Освобождение“ специалистите от Център за подкрепа на личностно развитие и Център за обществена подкрепа – Ботевград са подготвили пъстра съвместна палитра от забавления за малчуганите. 


Следобедното парти е под надслов „Дъгата на децата“, а предвидените от екипа на ЦОП – Ботевград разнообразни активности обещават много усмивки и незабравими преживявания за всички гости. За доброто им настроение ще се погрижат анимационните герои Мини и Мики Маус, Том и Джери и Спондж Боб.


Освен хубавите емоции, децата ще запазят за спомен и декорирани от тях пъстри балони, за чиято изработка ще им помагат специалистите от ЦПЛР – гр. Ботевград. 


Входът за всички инициативи е свободен. 


При лоши метеорологични условия активностите ще се провеждат във фоайето на Народно читалище „Христо Ботев 1884“.