Официалното откриване на третото издание на международен детски фестивал “Единството е сила“ се състоя днес на площад “Освобождение“. Началото бе поставено с издигане знамето на фестивала. Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов приветства участниците и им пожела приятни емоции и успешно представяне.


“Безспорно този детски фестивал е един от празниците на нашия град. Сякаш по поръчка през преобладаващия дъждовен ден слънцето изгря точно за откриването. Това е много добър знак и хубав символ за едно такова позитивно голямо събитие“, каза кметът Гавалюгов при откриване на детския форум. Той поздрави с “добре дошли“ всички участници – гостите от Казахстан, Черна гора и съседната община Правец, домакините от селата на община Ботевград и при Народно читалище “Христо Ботев“ – Ботевград.


Иван Гавалюгов изрази увереност, че през следващите няколко дни всички ние ще се насладим на таланта на тези прекрасни деца, а те ще имат възможност да се изявят, да покажат своите певчески и танцови умения и ще успеят да създадат дълготрайни и хубави приятелства. Защото, както казаха водещите на събитието, показвайки фолклорното богатство на народа си, както и своите способности, и таланти, участниците във фестивала “Единството е сила“ заздравяват дружбата и връзките помежду си. Това безспорно сближава и народите ни, чрез различните им култури.


Концертът в първия ден на фестивала се състоя в големия салон на читалище “Христо Ботев“. Както съобщихме по-рано днес, събитието се излъчваше онлайн.