Снимки на извираща вода от канализационна шахта на главния път в Зелин бяха предоставени на botevgrad.com и разпространени в социалната мрежа. Причината не се оказа проливният дъжд, а около 300 кг боклуци, предимно мокри кърпички, дори електрически крушки, извадени от нея. Днес проблемната шахта беше почистена. Запушването й е причинило наводнения в дворове, мази и приземни етажи на вили. 


Сигнал за запушената шахта е подаден още миналия петък, но не знайно защо към БКС, вместо ВиК да предприеме необходимите действия. Макар че вината за този проблем е на граждани, които безотговорно продължават да изхвърлят мокри кърпички и всякакви други неразтворими отпадъци в канализацията, въпреки че многократно е отправян апел, който сме публикували, да не го правят, тъй като последиците са сериозно – задръствания в канализацията и други повреди.


Запушени са още шахти в Зелин. В момента от Община Ботевград оказват съдействие на работниците от техническия район на ВиК да ги почистят. И отново се умоляват гражданите да не изхвърлят мокри кърпички, обемни отпадъци, остатъци от храна в тоалетните чинии.