Фото и аудио изложбата „Индия - изгубени в контраста“, с автори Елена Василева и Вероника Димитрова, ще бъде открита на 20 юни – вторник, от 18:00 часа. Тя е подредена в залата за съвременно изкуство „Хетеротопии“ към Исторически музей - Ботевград (под градската библиотека). 


За да се потопите максимално в контраста, организаторите молят всички посетители да носят със себе си своите слушалки и мобилни телефони.


„Входът е свободен за всички, които с отворено сърце биха се потопили в ярките цветове на една далечна култура, в чиито контрасти ние успяхме да се изгубим, да се намерим и днес с голямо вълнение искаме да покажем.“ – споделят двете дами.


И още:


Индия... далечна, непозната, малко плашеща, приюти нас - две момичета, в разгара на своите двайсет, с приключенски дух и жажда за непознатото. Работата ни отведе на едно от най-мистичните места на планетата, където открихме нетърсени неща, научихме неочаквани уроци и видяхме непланувани гледки. Ако има кътче на планетата, където можеш да се удивиш на истинско единство в многообразието, то това несъмнено е Индия. Един различен свят. Свят на контрасти, свят на цветове, свят на различия. Подреден хаос. И там някъде между уличните пазари, изобилстващи от цветни сарита, блещукащи бижута, ароматни подправки… там, сред големите казани с храна на уличните търговци, сред босите дечица и покритите жени... там, сред цветовете, светлините, висящите жици, животните и хората... Именно там ние открихме своя дом! 


Дрескодът е: Цветни дрехи и пъстро настроение!


Проектът се реализира с огромното съдействие на Исторически Музей - Ботевград.