С красиво и изключително цветно видео, заснето по време на 6-месечния престой в Индия, Елена Василева и Вероника Димитрова откриха тази вечер своята фото и аудио изложба „Индия - изгубени в контраста“. Събитието се състоя в пространството с видеостената пред залата за съвременно изкуство „Хетеротопии“ към Исторически музей - Ботевград (под градската библиотека). 


В началото изненада за всички присъстващи беше индийския танц, изпълнен от Катя Тошева и възпитанички на нейната школа „КАЯ“. 


„Това е страна, пълна с разнообразие във всякакви форми. Има контрасти в абсолютно всичко. Именно тях ние искаме да покажем. Красотата в тази страна е простотата в начина на живот.“ – единодушни бяха двете млади дами при представянето на изложбата.


Експозицията съдържа 27 снимки, направени с телефони, отразяващи градският бит на индийците. Първоначално изложбата е била замислена само като фотографска. Наскоро красивите авторки решили да направят и аудио гид към нея. „Имаме хубавите снимки и се замислихме с моята приятелка, че ако запишем и аудио към нея, ако с глас разкажем на всеки от Вас какво сме заснели, наистина ще можем да Ви докоснем до тази страна, до тази цветна култура.“ – сподели Елена Василева.


Изненадите за присъстващите продължиха. Двете дами бяха подсигурили и кетъринг с индийски вкусотии, приготвени от пекарна в Троян, както и популярния ароматен чай Масала, свързан също с тази екзотична страна.


Елена и Вероника се запознават в Индия. И двете са фотомодели. Именно работата им ги отвежда там за шест месеца. Вероника е от Троян. Изложбата беше показана вече в родния й град. Елена е наша съгражданка. Освен фотомодел, тя е и професионална актриса.  


Фото и аудио изложбата „Индия - изгубени в контраста“ ще бъде на разположение на посетители до края на месец август.