Ако трябва да посочим една дреха от мъжкия гардеробен арсенал, превърнала се в символ на лято, то със сигурност главната роля ще бъде връчена на тяхно величество – мъжките шорти. Обичани и предпочитани във всичките си видове, те са неизменна част от стила на силния пол, когато температурите навън започнат да се покачват. За да ви е максимално удобно и леко в горещото време, от изключителна важност при избора на мъжки къси панталони е да се обърне специално внимание на материала, от който са изработени. Защо материята е от съществена значимост и защо си заслужава инвестицията на издание от висококачествен материал, като памук и лен? Отговорите сме събрали в настоящия материал.


Кои са най-популярните материи за мъжки шорти през лятото?


В морето от разнообразие на пазара могат да бъдат открити мъжки шорти, изработени от различни материи подходящи за лятото, всяка от които се отличава със специфични характеристики като издръжливост и здравина. Представяме ви едни от най-популярните:


Дънкови мъжки шорти: Денимът е една от най-популярните материи при изработка на мъжки къси шорти и е изключително предпочитана от представителите  на силния пол, заради умението си да се съчетават успешно с всички дрехи и дишащите си свойства.


Трикотажни мъжки шорти: Трикотажът е друг много предпочитан материал за производството на мъжки шорти. В зависимост от качеството, изданията от тази материя, могат да бъдат с отлична издръжливост и здравина, въпреки че са доста по-бюджетни.


Памучни мъжки шорти: Моделите мъжки шорти, изработени от памук, са едни от най-препоръчителните, защото материята не запарва, дишаща е – осигурява естествена циркулация на въздуха и не причинява алергични реакции. Памучните мъжки шорти са леки, удобни и лесни за поддръжка.


Ленени мъжки шорти: Превърнали се в епитом на стил и класа, мъжките шорти от лен са следващите по популярност за лятото. Предпочитани са  заради здравината и отличните свойства на лена, с които даряват своя притежател. Подходящи са за всякакви поводи и съчетания, с обещание за бохемско излъчване и премиум комфорт.


В Bolf.bg може да намерите широк асортимент от мъжки къси шорти, изработени от различни материали подходящи за лятото. Налично е богато разнообразие от модели в различни стилове, цветове, десени и размери. 


Защо да изберем мъжки шорти от висококачествена материя, като памук или лен?


За да се чувствате максимално комфортно и удобно в горещите летни дни, препоръчваме да заложите на мъжки  шорти от висококачествена материя, като памук или лен. Ето и предимствата на двете материи.


Както споменахме, памукът е идеален за горещите дни, заради уникалното му свойство да поддържа естествената циркулация на въздуха и способността си да абсорбира влагата. Не предизвиква кожни раздразнения и алергии, за разлика от синтетичните материи. Изданията мъжки шорти са изключително стилни, модерни и надеждни.


Ленът е изцяло екологичен материал. Също като памукът е дишащ и не спарва. Чудесен е за горещите месеци и е толерантен при кожни заболявани. Друго съществено предимство е, че не се цапа лесно и е бързосъхнещ.


Да притежавате мъжки шорти от лен или памук, е като дългосрочна инвестиция в стила. В морето от разнообразие на Bolf.bg със сигурност ще намерите вашия перфектен модел, който ще ви придружава лета напред.


Ще откриете ленени и памучни мъжки шорти за свободно време, за спортни активност, за  летни разходки и вечери с приятели или за екзотични круизи.