Районна прокуратура - Ботевград ръководи действия по разследване по образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 144, ал. 3, т. 1, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК.


С постановления на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняем е привлечен Н. Н. (на 32 години) от гр. Етрополе.


В хода на разследването е установено, че на 15.08.2023 г. в гр. Етрополе, Софийска област, в сградата на Районното полицейско управление на бул. „Руски“, мъжът отправил закани с убийство спрямо длъжностни лица - старши полицай и младши автоконтрольор от група „Охранителна полиция“ при РУ-Етрополе. Деянието е извършено по повод изпълнение на служебните им задължения при работа по опазване на обществения ред, свързано с предотвратяване и оказване на съдействие за разкриване на престъпления. Заканването би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.


Обвиняемият Н. Н. е осъждан многократно, криминално проявен, включително и за умишлено причиняване на телесни повреди.


На този етап от досъдебното производство са разпитани свидетели, приложени са множество документи.


Обвинението е предявено на Н.Н., като с постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа за явяването му пред съда.


Предстои внасяне на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице в Районен съд - Етрополе.


Разследването по случая продължава.