Тази вечер в мач за Суперкупата на България баскетболистите на Балкан загубиха от Левски с 1 точка разлика - 56-57. И за трети път не можаха да спечелят трофея, който единствен липсва във витрината на клуба.


Балканци бяха близо до успеха в този мач, но изиграха много слаби последни минути. Пропиляха аванс от 12 точки - 47-35, след това обаче стрелбата им секна, от което се възползва опитният тим на Левски. Постепенно сините  започна да намаляват изоставането си и стигнаха до равенство по-малко от минута до края.


С точно изпълнен фаул Балкан поведе с 1 точка при оставащи 10.1 секунди до последната сирена. Веднага след това обаче получи лесен кош, отбелязан от Флорвиъс. В оставащите 5 секунди не можа да вкара и загуби.


Силен мач за Балкан изигра капитанът Димитър Димитров. Той стана топреализатор с 18 точки и овладя 7 борби под двата коша. Другият с двуцифрено изражение на точките - 11, е Николай Грозев. С по 7 са Диксън и Мартин Сотиров.


За Лвески най-резултатен бе центърът Джон Флорвиъс с 19 точки, той направи и дабъл-дабъл от 12 борби и подчерта липсата на играч на този пост в състава на Балкан. С 12 точки е другият американец Алън Арнет.