Следвайки политиката си да подкрепя българския спорт, СЕЗАМ ОНЛАЙН ЕООД прави нов сериозен скок с подкрепа на баскетбола у нас.


Бетинг компанията става генерален спонсор на НБЛ, а обичаната от хиляди привърженици надпревара приема името Sesame Национална Баскетболна лига.


Договорът между двете страни е за срок от три години, а вследствие на споразумението финансирането за баскетболните отбори ще се удвои.


Sesame.bg вече има опит като деен спомоществувател на баскетбола, като бе спонсор на Суперкупата на България и подкрепя отбора на Академик Пловдив.


"Ние сме изключително щастливи и горди, че можем да подкрепим НБЛ. Важно е да отбележим, че с това генерално спонсорство ние ще удвоим инвестицията в българския баскетбол. Вярваме, че това ще подпомогне изключително много клубовете и тяхната работа.


Надяваме се така този красив и интелигентен спорт да достигне до много повече хора и да получи още един тласък за развитие.


Освен финансово Sesame.bg ще подкрепя Националната баскетболна лига и комуникационно. Това означава, че през следващите три години ние ще се постараем да има много повече стриймове на мачовете, да има много повече видимост чрез електронните медии, чрез дигиталните канали. Ще се постараем много повече хора да могат да виждат безплатно това съдържание, да му се насладят и българският баскетбол да се превърне в онзи обичан спорт, който той заслужава да бъде. Ние ще работим много тясно с клубовете и с НБЛ, за да можем да създадем една цялостна комуникационна стратегия", заяви Рени Янкова, маркетинг директор на Sesame.bg, при обявяването на партньорството на пресконференция в зала "Триадица".


На събитието присъстваха още президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, изпълнителният директор Филип Виденов и представители на клубовете в НБЛ.


"Бих искал да благодаря на Sesame.bg, че даде възможност за едно продължение на това лигата да има спонсор и в следствие на това да спомогне за развитието й. Българската федерация по баскетбол от доста години работи с партньори и с всеки от тях е имал дългосрочни отношения. Затова ние се надяваме това партньорство да носи удовлетворение и да помага да направим хубави неща, за да може спортът ни да върви напред и нагоре. Надяваме се да говорим за бъдещето в ентусиазирани тонове,“ заяви от своя страна президентът на българската централа Георги Глушков и добави, че разпределението на финансовите стредства ще бъде поравно между клубовете.


ЗА СЕЗАМ ОНЛАЙН ЕООД


СЕЗАМ ОНЛАЙН е лицензиран оператор на хазартни игри и спортни залози от 2021-ва година. Онлайн платформата Sesame.bg се развива непрекъснато и вече заема водещи позиции на пазара у нас.


Марката Sesame е с 18-годишна история, започваща с наземни игрални зали в цяла България.


Sesame.bg залага на грижа за клиента, честна игра и се слави с безупречната си репутация.


Sesame.bg не е просто онлайн казино или сайт за спортни залози – платформата е алтернативен източник на забавление, който може да използва навсякъде и през всяко устройство.


Целим изграждане на трайни, позитивни асоциации с марката: забавление, щастие, социализация, сигурност, подкрепа.


Брандът Sesame крепи основите си на разбиране на потребителя, добро обслужване, приятелско отношение към клиента и поддържането на високо ниво на самата услуга.