В навечерието на Деня на машиностроителя  - 8 октомври ,  ботевградската фирма „Накмаш” отпразнува 25 годишнината от основаването си. Рожденият ден бе отбелязан с  голямо тържество, на което присъстваха над 200 гости.
„За 25 години човек прохожда, тръгва на училище, намира своето място в живота, започва работа,  постига първите си успехи. Става родител.
За 25 години  фирма „Накмаш” се роди, проходи и ... постепенно тръгна уверено. В началото първите стъпки са неуверени и плахи, клатушкащи се като на всяко прохождащо дете. Но с всяка следваща стъпка стават все по-уверени. И ето ги днес!  „Накмаш” – една от водещите машиностроителни фирми не само в Ботевград, но и в региона.  „Накмаш” е партньор на водещи европейски фирми! Детайлите, които се произвеждат в Ботевград, се влагат в  известни европейски марки строителна техника,  машини и други съоръжения.” – заяви водещият на тържеството актьорът Симеон Владов.
 
През зимата на 1998 година фирма „Накмаш” тръгва от малко хале на площадката на „Микроелектроника”. С първите си трима работници – Георги, Даниел и Вельо.. Това е времето, когато няма мобилни телефони, няма интернет, във фирмата даже нямат факс... Днес – 25 години –по- късно, фирма  „Накмаш” е на нова площадка,  модерен завод с най-съвременна техника и роботи. Работниците са почти 80.  Тук  се изработват детайли за големи машиностроителни фирми в Германия.


„Накмаш” има свое достойно място на икономическата карта на Ботевград.  Тя е гордост за всеки град. Гордост, защото не просто осигурява работни места, а защото дава устойчивост. Устойчивост на развитието ни като общност, като община и регион.” – заяви  в приветствието си секретарят на община Ботевград Стефка Граматикова.


Зад  успеха на всяка фирма стоят редица фактори. По думите на Александър Атанасов – един от най-важните е да „изчистиш балканското”. А това означава да си точен, работлив, отговорен. „Това означава да плащаш данъците си и да се гордееш с това!"– заяви управляващият собственик на фирмата.


Специални гости на рождения ден бяха Дани Милев и неговият бенд, които се погрижиха за насторението на многобройните гости на „Накмаш”.