От днес състезателите по акробатика и олимпийско таекуондо имат страхотни  придобивки - вече са напълно готови за използване съблекалните до двете зали по акробатика и таекуондо. Те бяха открити за ползване днес, лентите бяха прерязани от и.д. кмет на община Ботевград Борис Борисов и от директора на ОП "Балкан" Деян Николов.


Изграждането на двете съоръжения стана възможно благодарение на спечелен проект и на финансиране от общината. Проектът "Красива България"  на Министерството на труда и социалната политика осигури финансиране в размер на 120 000 лева за реализация на обекта, решението бе гласувано от Общинския съвет в края на март тази година. Съфнансирането на проекта в размер на 146 000 лева бе осигурено от собствени приходи на Община Ботевград. Спазен бе срокът за построяването им - средата на месец октомври.


Двете съблекални са огледално разположени, в тях има достатъчно широко място за събличане със съответните шкафчета, във всяка една от тях има две тоалетни и по пет душа.


Децата от двата клуба, особено от този по акробатика, имаха огромна нужда от тях, тъй като в продължение на близо 40 години съблекални липсваха. Сега вече имат нова чудесна придобивка, която ще улесни до голяма степен подготвителния им процес.