Кирил Болшаков, треньор на Черно море Тича: Причината за загубата е една - отборът ни все още не е в добра кондици, имахме нарушена предсезонна подготовка. Двама от нашите играчи все още се лекуват. Ключовият момент бе в началото на последната четвъртина, когато престанахме да бъдем активни в нападение. Не успяхме да завършим успешно комбинациите. Вследствие на което съперникът получи възможност да намали изоставането си, да изравни и след това да поведе. Поздравявам домакините, те заслужиха тази победа.  Доволен съм обаче от играта на нашя отбор. И съм оптимист. Мисля, че в близко време ще показваме още по-добра игра.


Костадин Лазаров, Черно море: Не можахме да затворим мача в наша полза, въпреки че бяхме близо до това. Все още не сме добре подготвени физически. Липсва ни и малко повече опит - нямаме изявен лидер, който да ни поведе в ключовите моменти, да правим по-умни разигравания. Те са по-опитен отбор и нормално като им се даде шанс да обърнат мача, те ще го направят, все пак са шампиони. Да, отбелязах 17 точки, имам определени здравословни проблеми, но това няма значение, щом съм излязъл да играя, трябва да съм на сто процента. 


 


Петър Златанович, треньор на Балкан: Да, победихме, но много трудно. Има причини за това, като основната е, че все още не сме обиграни достатъчно. Добре че в последната част успяхме да спрем устрема им и да обърнем хода на срещата и да победим.  Дали с тези игра можем да се представим достойно в предстоящите мачове от ФИБА Къп? Мисля, че е възможно.  Но дал ще стане, предстои да видим в сряда. Заминаваме за Унгария във вторник със самолет. И се надявам да играем добре срещу Алба Фехервар.


 


Димитър Димитров, Балкан: : Трудна победа. Отборът на Варна запази състава си от миналата година, познават се добре. Докато ни все още се обиграваме. Докато намерим нашата игра, им позволихме да поведат с десет точки.  След това успяхме да преодолеем защитата им. Важна е победата. Защото тази година лигата е разделена на два периода и всяка победа и много важна.  Що се отнася до предстоящия ни първи мач от ФИБА Къп в сряда - не съм гледал отбора на Алба Фехервар, но честно казано, с тази игра, която показваме, трудно ще направим нещо запомнящо се.