„Да се хванем заедно на ботевградското хоро“,  инициативата, с която излязоха кандидатите на МИР Ботевград,  се състоя в определения час днес пред символа на града - Часовниковата кула. 


Припомняме идеята на събитието - под звуците на най-обичаните български хора да се хванат ръка за ръка кандидати за общински съветници и кандидати за кмет на община Ботевград, както и техни симпатизанти, и с усмивка и добро настроение да покажат, "че в нашето малко общество водещи ценности са толерантността, добронамереността и взаимното уважение".


Освен организаторите - кандидатите на МИР Ботевград, на хорото се хванаха представители от листите на МК „БСП за България /БСП за България и Левицата/“, Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП „Има такъв народ“, Коалиция „Алтернативата на гражданите“, представители на местния бизнес,  граждани. 


Откликвайки на инициативата, всички те показаха готовност и желание да бъдат единни и обединени в името на община Ботевград и благоденствието на нейните жители.