До изборите остават броени часове. Време, в което гражданите на нашата общината ще направят избор на кого да гласуват доверие да управлява общината през следващите четири години. Важен избор!
Но това е и време, в което ние – кандидатите за местната власт, трябва да се вслушаме в гласа на хората. Какво ни казаха те по време на предизборните срещи?
В поредицата обиколки  по селата и разговорите с различни по възраст и занимание хора, бе очертан категоричен проблем – къса се връзката между селото и общинската власт! Губи се време докато един проблем стигне до общината, докато бъде проверен, докато бъде поставен и докато бъде решен. Този процес може да се скъси, ако в администрацията има заместник -кмет, чийто ресор са селата в общината. Така хората ще знаят към кого директно да се обърнат, за да поставят конкретно проблемите и въпросите си. А и ресорният зам.кмет ще бъде почти ежедневно по селата, така че ще има пряка връзка с хората.
На второ място хората поставиха искането си селата да разполагат със самостоятелен бюджет, така че кметовете да имат възможност да решават най-спешните и належащи проблеми. Не става дума за големите инфраструктурни проекти, които  са задължение на общината, но има малки проблеми, които могат да се решат на местно ниво - бързо и ефективно. Почистване, дребни ремонти и пр.
На трето място – хората искат  площадите на селата да бъдат обновени. Това вече се случи във Врачеш, в момента се работи в Скравена. Този процес не трябва да спира, а да обхване всички села в общината, дори и най-малките. Разбира се това не трябва да бъде самоцелно, а паралелно  с другите дейности по благоустроявене.
До изборите остават броени часове. Призовавам нашите съграждани да гласуват с номер 7! Да гласуват за  хора, които са доказали, че осем години не са прекъсвали връзката си с хората по места, които са доказали, че работят за Ботевград!