Марин Ботев е ученик от ОУ „Христо Ботев“ в Етрополе, който влезе в клуба на „Отличниците на България“. Шестокласникът получи грамота и значка от изпълнителния директор на Геотехмин ООД Доминик Хамерс на седмата церемония по награждаване на отличниците, организирана от в. „24 часа“.


За да получат членство в елитния клуб, те трябва да са спечелили медали от международни състезания по научни дисциплини или да са издържали изпитите след 7-и и 12-и клас с пълни шестици. Първата задача на новия випуск е да станат посланици на промяната в българското образование. 


„Марин Ботев е ученик, който ние от Група ГЕОТЕХМИН добре познаваме. Той е не само отличник от училище „Христо Ботев“ в Етрополе, а и режисьор на филма „Да обичаш професията си“, изработен по проекта на Геотехмин и Елаците-Мед „Да направим филм“. Марин, заедно с други ученици разказват в два филма за 10 минни професии. Това е само един от проектите, по който ние си сътрудничим с училищата от Етрополе и Средногорието. Пожелавам на Марин да бъде все така амбициозен, да запази своя интерес към ученето и да се реализира в България“, каза изпълнителният директор на Геотехмин ООД г-н Доминик Хамерс. 


Какво би казал Марин на учениците, за да ги мотивира да учат? „Бих им казал стихотворението „Малък Пенчо“. „Пенчо, бре, чети, Пенчо не чете...“ и накрая няма какво да яде, обясни шестокласникът от ОУ „Христо Ботев“.


На церемонията по награждаването на „Отличниците на България“ присъства министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Той награди ученички, спечелили състезание на МОН „Млади таланти в интериорния дизайн“, момиче, изкарало по 100 точки на матурите и близнаци с дарби в различни области.