Естонският баскетболист на Балкан Карл-Йохан Липс игра много силно в последните няколко мача - и за ФИБА Къп, и в НБЛ. След срещата със Спартак той имаше най-висок коефициент на полезност и бе обявен за най-добир играч на мача. И получи бутилка марково шампанско от спонсора на НБЛ Sesame. Ето думите му веднага след края на двубоя.


 


На първия въпрос -  къде е бутилката шампанско той каза с усмивка, че я е оставил в съблекалнята. След това даде своята оценка за мача със Спартак, както и за това как се чувства в Ботевград. 


 


 "Наистина трябваше да се борим за победата, защото графикът ни последните дни беше доста тежък. Беше важно, че бяхме доста добре психически подготвени,  и това ни донесе победата. Натрупахме и няколко победи една след друга и мисля, че това нещо повдигна самочувствието както на останалите, така и моето. Подкрепяме се взаимно, имаме и подкрепата на треньора и това трябва да продължи, за да продължим и ние да побеждаваме.


 


Възможно е да продължим победната серия, но сега не трябва да мислим за това, а да вярваме в процеса и да тренираме здраво, за да печелим както мачове, така и титлата.


 


Знам, че съм първият естонски играч в мъжкото баскетбилно първенство. Всичко в Ботевград ми харесва. Харесва ми, че всичко е близо - апартаментът ми, любимият ми ресторант - това е всичко, което ми трябва през сезона и това е перфектно за мен."