По желание на Анита Илиева публикуваме обръщението й, в което тя изразява своята благодарност към лекарите и към всички, които бяха до нея и проявиха съпричастност.   


Здравейте, мили хора! 


Искам да изкажа най-сърдечните си и искрени благодарности към моите роднини, приятели и съграждани, които оказаха морална и финансова подкрепа на мен и моето семейство!


Каквото и да напиша ще е малко, за да изразя щастието си от това, че дължа част от живота си на всички Вас! 


Казвам се Анита Илиева, ваша приятелка, позната, роднина.


Най-близките ми ме наричат слънчевото момиче, защото знаят, че каквото и да става, усмивката не слиза от лицето ми. Казвали са ми, че силата на положителното мислене е най-правилният път за преодоляване на всяко едно изпитание, което ни е отредено. Явно съм късметлийка. Не тая никакви лоши чувства относно случилото се с мен и мечтая за деня, в който ще успея сама да ,,вървя“ към мечтите си. 


Осъзнавам, че не е достатъчно да кажа само едно Благодаря. Затова искам да Ви уверя, че сърцето ми е изпълнено с любов и признателност към всеки един от Вас! 


Благодаря Ви, че ме накарахте да се замисля за добротата, която ме заобикаля! 


Благодаря на всеки един от Вас поотделно и се прекланям пред Вашата човечност и пред готовността да се притечете на помощ!  Щастлива съм, че има толкова много хора, които ме обичат и ценят!


Благодаря на истинските ми приятели, които се доказаха и в лошото, което ме споходи! Чувствам се богата, че Ви имам до себе си, скъпи приятели! Независимо от това дали някога някой с нещо ме е наранил, винаги съм прощавала, защото се ръководя от мисълта: “Прошката е добродетел на смелите.“.


Благодаря на семейството ми, на ,,сестрите ми“ и на приятелите ми за всички безсънни нощи, в които се молиха за мен! Господ чу всичките Ви молитви! 


Благодаря на човека, оказал ми първа помощ! Това е истинският ангел в този момент!


Благодаря на лекарите от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“! Вие сте моите спасители и цял живот няма да ми стигне, за да изразя признателността си към Вас! 


Благодаря на всеки един познат и непознат, че ми помогна финансово и че съдейства по някакъв начин в името на моето здраве! Вярвам, че има доброта, но не съм очаквала, че е възможно да бъде в такова огромно количество!


Благодаря за всяка една инициатива, за това че бяхте не само до мен, но и до моето семейство! 


БЛАГОДАРЯ ВИ! Вие сте причината днес да се събуждам с огромно желание за възстановяване, и то колкото се може по-бързо. 


Мили хора, никога няма да забравя Вашата съпричастност и какво сторихте за мен! Пожелавам Ви здраве! Бъдете щастливи! Обичайте близките си и никога не забравяйте да им благодарите!