На 2 август Анита празнува 32-рия си рожден ден, 8 дни по-късно заминава с приятелки на дългоочаквана почивка. Пътувайки, автомобилът попада в аквапланинг, шофьорката на колата не успява да овладее ситуацията. Автомобилът се преобръща няколко пъти и пада в канавка. Ани е била на задната седалка. Освен всичко преживяно, тя е излетяла през стъклото на колата, което е допринесло за редица сериозни наранявания. Оказана й е първа помощ от случаен водач, който спрял да помогне, след което тя е приета в най-близката болница в Перник.


Докторите установяват, че състоянието й трябва да бъде поето от специалисти и тя е транспортирана в УМБАЛ Пирогов. Приета е с вътрешен кръвоизлив. Извършена е операция за отстраняване на далака. Пострадал е бъбрекът, който за момента остава под наблюдение.


Ани е загубила много кръв, има счупвания в областта на таза, а десният й крак е бил изваден от ябълката. Има счупвания и наранявания на гръбначния стълб. До момента тя е претърпяла тежка операция, която продължила над два часа, в областта на корема, и операция на 2-ри шиен прешлен, който е бил в критично състояние. Предстоят още операции по възстановяването на гръбнака и таза, за които са необходими значителни средства. 


Всеки, който желаe да помогне за лечението на Анита Илиева, може да го направи по следната дарителска сметка, открита в Пощенска банка на името на нейния баща – Илия Стефанов Илиев: 


BG53 BPBI 7940 1060 5884 03


Семейството на Ани благодари на всички за подкрепата!