Балкан направи силно впечатление след края на първата фаза от редовния сезон на ФИБА Къп. „Зелените“ финишираха на върха в група А след три победи и само една загуба, което се оказа достатъчно да намерят място в Топ 16 на втория по сила турнир, организиран от ФИБА. С основна заслуга за чудесното представяне на тима след първия етап бяха три от основните им фигури. Това са Карл-Йохан Липс, Димитър Димитров и Девин Харис, които се наредиха сред най-добрите в индивидуалните класации.


Липс затвърди ролята си на лидер и бе един от най-постоянните за действащите шампиони в НБЛ по време на дебютната фаза в надпреварата. Името на естонеца блести в две от класациите. Тежкото крило в Топ 5 при най-добрите борци, като се нарежда именно на петата позиция.  27-годишният баскетболист записва средно по 10.0 борби за 4 мача. Освен това 205-сантиметровият баскетболист е в Топ 10 по дабъл-дабъл, където е на шестото място с по два. Той има още по 15.8 точки и 2.5 асистенции.


Димитров също бе много полезен за тима от Ботевград. Подобно на естонския си колега, българският национал успя да влезе сред петте най-добри, но при стрелбата от средна дистанция. Крилото заема пето място с успеваемост от 71.4%. По този начин за пореден път 30-годишният баскетболист демонстрира своите лидерски качества. 203-сантиметровият стрелец може да се похвали със средно по 16.3 точки, 4.8 борби и 1.0 асистенция за 4 срещи.


Добри думи заслужава и Харис. Възможностите на американеца го изстреляха в Топ 5 при най-добрите подавачи. Гардът бе поставен на четвъртото място в подреждането с по 7.8 асистенции за 4 двубоя. 31-годишният баскетболист имаше своите възходи и падения, но това не го спря да попадне сред-най-добрите във въпросната графа. 182-сантиметровият плеймейкър записва още по 6.8 точки и 4.3 овладени под двата ринга топки.