„Опитът ни в областта на корпоративната социална отговорност е повече от 30 години. Подкрепили сме над 1000 проекта през годините.“ Това съобщи г-н Доминик Хамерс – изпълнителен директор на Геотехмин ООД по време на събитието „Капитал – Софийска област“. Той участва в панела „Отговорният бизнес променя средата“. 


Програмите за корпоративна социална отговорност и инициативите на Група ГЕОТЕХМИН са насочени най-вече към общините, в които оперират нашите дружества и основно Елаците-Мед АД, най-голямото дружество в Групата, което има над 2000 служители. 


Доминик Хамерс разказа как през 2018 г. по инициатива на управителя на Геотехмин ООД проф. дтн инж. Цоло Вутов е създадена Благотворителната програма „Българските добродетели“, съвместно с четири дружества от групата – Геотехмин ООД, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг, с определени проекти и ясен бюджет. 


„За нас е важно да подкрепяме проекти, които имат дълготраен ефект, за да създадем по-добра среда за живеене и да повишаваме жизнения стандарт на хората. Оказваме и помощ при бедствия. Например по инициатива на управителя на Геотехмин ООД проф. дтн инж. Цоло Вутов помогнахме на пострадали от наводнението в Етрополе и чрез Българския Червен кръст на пострадали от земетресенията в Турция и Сирия“, разказа Доминик Хамерс.