Коледният дух завладя гр. Етрополе. На 8-ми декември, на централния площад, бяха тържествено запалени светлините на коледната елха. За първа година, центърът на града придоби европейски вид и всичко заблестя.


Кметът на община Етрополе инж. Владимир Александров приветства гостите, като им пожела да са здрави, обединени и единни.


„Уважаеми съграждани, родители, деца,


За мен е изключителна чест, в навечерието на Рождество Христово, заедно да запалим светлините на елхата. Нека тя да озари нашия център и да си пожелаем да сме по-смирени, по-добри и единни. Желая ви от все сърце да сте здрави и да не забравяте, че само ако сме обединени можем да постигаме целите си и да превърнем нашия град в приказно място за живеене. Пожелавам ви да сте благословени и да има мир и щастие във вас и вашите семейства. Благодаря Ви!“, каза още инж. Александров.


Кметът на община Етрополе благодари специално и на г-н Иван Иванов, директор ОУ „Христо Ботев“ за тържеството, което организираха, на „Улично осветление“ и на група Геотехмин, че се погрижиха за коледната украса и на всички служители от общинска администрация за помощта.


Владимир Александров отправи и специални поздравления към Марин Ботев от 6-ти „А“ клас от ОУ „Христо Ботев“ за всичките му постижения. Кметът му връчи два сертификата за отлично представяне в олимпиадата по математика и за отлично представяне на олимпиадата по БЕЛ, организирани от „Кингс“.


С весели песни и танци, учениците от ОУ „Христо Ботев“- гр. Етрополе поздравиха присъстващите. Те бяха организирали весело тържество, с което заразиха хората с празнично настроение. Дядо Коледа също беше долетял специално от Лапландия за да зарадва малки и големи. Приказната атмосфера беше пълна – заваля пухкав, бял сняг. Усмивките не слизаха от лицата на жителите на община Етрополе и всички бяха задружни.