Германският съперник на Балкан е Гьогинген. Двата тима ще се срещнат на 13 декември, сряда в Шпаркасен Арена в Гьотинген, която е за 3500 зрители.


Отборът заминава за Германия във Вторник. В  състава му за този мач няма да бъдат двамата американски гардове Девон Харис и Майки Диксън, най-вероятно заради визови проблеми. Няма да бъде и Малик Топин, който се раздели с Балкан по взаимно съгласие и ще продължи кариерата си в Кипър. Налице обаче ще бъдат и двамата нови в Балкан - Йонас Бергстед и Йордан Минчев.


В състава на Гьотинген  са трима американци: Деондре Бърнс (193 см, 26 г) , Умоя Гибсън (185, 25) и Боди Хюм (198, 24). В отбора е и латвийският център Карлис Шилинс (211, 26), талантливият черногорец, роден в Котор -  Федор Жугич (196, 20 г), и австралиецът Грант Античевич (206, 25). Силно играят и германските баскетболисти Зак Енсмингер (195, 22) и Матис Монингхоф (200, 31).


 Треньор на отбора е белгиецът Оливие Фукар.


 Пълното име на клуба е Basketballgemeinschaft Gottingen -  BGG. В първа лига е от 2006 година. В първенството на германската Бундеслига Гьотинген в момента се намира на 16-то място от 18 отбора с баланс от 2 победи и 7 загуби. Миналия сезон зае шесто място, което му даде право на участие в четвъртфиналите.


 Град Гьотинген е университетски център в Долна Саксония със 140 000 жители. Университетът е дал 45 носители на Нобелова награда. От Гьотинген  са излезли братя Грим, физиците Макс Планк и Макс Борн, математикът Карл Гаус, поетът Хайнрих Хайне, философът Артур Шопенхауер, железният канцлер на Втория Райх Ото фон Бисмарк и бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер. Седалище е на фирмата за фина оптика Карл Цайс.